onsdag 29. juli 2015

Onsdag

Hei gode menn og damer!



I dag sto vi opp 08:30 og gjorde oss klare til å besøke den første familien på lista av de som trenger hjelp. Vi ble hentet 09:00 av Senteret vi jobber med, vi kjørte da ut i en fattig landsby hvor den første familien bodde. Til og med å kjøre igjennom strøket de bodde før vi kom til huset gjorde inntrykk, det er utrolig fattig og varme strøk, og det var ikke vanskelig å se at det var harde liv der ute.



 Da vi kom inn i huset og hilste på familien ble vi overasket over hvordan de levde. Det bodde en Mor der med 2 barn, et barn på 16 og et på 5. De eneste faste inntekten de fikk var penger fra staten og det var ikke mye å leve på i en måned.. hun jobbet noen ganger i et drivhus. Hu fikk 28.000 dram på slutten av hver måned, det er ca 40 dollar, og 40 dollar er ikke mye å leve på i en hel måned med 2 barn.. det var veldig dårlig tilstand på hus og møbler. Om sommeren er det utrolig varmt, det er nesten 40 grader i skyggen, og enda varmere inne i huset, og veldig dårlig luft. Om vinteren blir det nesten 30 minusgrader og de har ikke noe gass i huset til å holde varmen.  De fikk ikke vasket klær for det hadde ingen vaskemaskin og ikke penger til å skaffe det. Det gjør stort inntrykk på en person å faktisk oppleve hvordan de lever.



På vei til andre familien vi besøkte idag så var vi også innom en av verdens eldste kristne kirker, bygd ca 300 år AC. Der tente vi lys inne i kirken for en person eller personer som vi ber for eller tenker på. Det var jo en veldig fin opplevelse.



Så kom vi til frem til familien og ble litt kjent med dem. Der bodde det En mor, en gutt på 11 år og moren til moren. Moren og gutten var handikapet og moren var i rullestol som regel og skulle snart opereres, etter det kan hun mest sannsynlig ikke gå igjen. De hadde ingen fryser til å ha mat i, og ingen gass til å holde varmen om vinteren de heller. De hadde også stor mangel på klær og mat. Om vinteren måtte de ofte brenne sine egne klær og eiendeler og alt de fant for å holde varmen, det var også hull i taket på grunn av dette. Gutten på 11 var veldig flink å tegne og han ga oss alle en tegning hver som gave J vi tok et bilde med gutten og bildet vi fikk og deretter et bilde med hele familien og oss. Det var en veldig hyggelig familie å være hos!



Etter dette dro vi tilbake til senteret og fikk vært litt med barna som bodde der før vi da satt oss ned og fikk informasjon om de 7 siste familiene av de totale 14 familiene som vi skal velge mellom.



Fra nå av skal vi besøke flere familier i dagene som kommer og lage valg om hvem familier vi har lyst til å hjelpe! Det kommer til å bli utrolig vanskelige valg å ta… jeg vil jo egentlig hjelpe alle 14 familiene men dessverre har vi ikke mulighet til det.



Så det blir noen vanskelige valg i dagene som kommer om hvem familier vi vil hjelpe. Vi fortsetter i morgen og besøke familier, så det blir spennende!


- Tony G

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar