tirsdag 28. juli 2015

Tirsdag

Heihei alle sammen!



I dag så har vi vært på barnehjemmet og lekt med ungene. 
Spilt mye fotball og vært i gymsalen. Ungene er flinke til og slite ut oss ungdommer.




Vi har begynt og bli kjent med ungene på sentret, og de som jobber der. Spiste lunsj med ungene også, veldig spesiell mat i forhold til det vi er vant til. Ungene var fornøyde og glade. 




 Vi hadde ett møte der hvor vi fikk vite informasjon om 7 familier som vi skal velge ut noen ifra, vi fortsetter med resten i morgen. Ble veldig tøft og slitsomt så vi måtte gi oss halvveis. Vi kommer ikke til og ha råd til og hjelpe alle familiene, men vi skal hjelpe en del. Så det blir en del vanskelige valg fremover.




De historiene vi ble fortalt, gjorde inntrykk på meg.

Her er eksempel på to av familiene:

Alenemor med to unger, hun er ikke i stand til og gjøre husearbeid. Hun er oppvokst på barnehjem selv, hun har en skade i hånden. De har fått ett rom av staten, men de trenger alt av hvitvarer og møbler. De har ikke innlagt gass, så det blir veldig kaldt på vinteren.
De har veldig dårlig råd, så de får nesten ikke tak i mat. Men da de får tak i mat, så har de ingen sted og ha maten siden det er å varmt så maten blir ødelagt. De ønsker seg kyllinger/høner, ønsker gass i hus og alt av møbler.
Grunnen til de ønsker seg kyllinger er fordi dem legger egg og det kan dem få spise og selge videre sånn at dem kan få tjene penger til annen mat en bare egg.


Singel mor med 3 unger, faren døde for 3år siden pågrunn av kreft.
Huset er veldig gammelt og dem er veldig fattige. Taket til denne familien er ødelagt og da det regnet så ble det utrolig vått inne. Ungene var utrolig mye syke på grunn av det ble veldig kaldt og veldig fuktig. 
De trenger og reparere taket, forbedring av huset dem´s. Ungene skal starte på skolen 1 september og ønsker at dem skal få skole utstyr. Familien trenger også girs eller ku sånn at dem kan tjene penger for og skaffe seg mat.


-. Jonathan Kasbo-


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar