tirsdag 22. juli 2014

Nå nærmer det seg avreise!

Om to døgn er vi på vei til Armenia, og vi gleder oss fælt!! På torsdag klokken 1830 setter Jon Fredrik, Karoline, Chantal, Joakim og meg ( Ingrid) oss på flyet og startet på en spennende reise, først via Oslo og så via Moskva (det blir nok en laaaang natt, ti timer på flyplassen i Moskva).

Nå er vi nesten ferdig med nedvask av Rød, som betyr 5000 kr inn på konto til Armenia, vi er ferdige med å pante flasker, og imorgen skal jeg gå i banken og sjekke akkurat hvor mye som står på kontoen, men sist gang jeg var i banken var det 18000!

På turen skal vi sammen med de som arbeider på senteret vi skal arbeide på møte familier som har det vanskelig økonomisk. Barna i familiene bor i perioder på senteret når familiene ikke har nok penger/mat, målet er alltid at barna skal flytte tilbake til sine foreldre. Chantal og Joakim kommer til å få i oppgave og velge ut hvilke familier vi skal hjelpe og hva som skal kjøpes inn for å hjelpe dem, med en tanke om at det er hjelp til selvhjelp og at det skal være et langsiktig bidrag til familienes økonomi, på bloggen her kan dere se filmen fra fjorårets prosjekt.

Pengene har vi, som dere kan lese om her under på bloggen samlet inn gjennom, konsert, vasking, panting, litt salg av cder for Hiimsmoen sin jubielumskonsert.

Om noen fortsatt ønsker å bidra med noen kroner, til en høne, ei geit, eller kanskje en symaskin, er dere hjertelig velkommen til det, kontonummeret finner dere nederst på bloggen. Hvis noen er nysgjerrig på hva prisene for diverse dyr i Armenia er, her er noen eksempler;

 Høne ca 50 Kroner (6 euro)
 Hane ca 75 Kroner (9 euro)
 Kanin ca 140 Kroner (17 euro)
 Geit ca 360 - 430 Kroner  (43-52 euro)
 Lam ca 360 - 430 Kroner (43-52)
 Sau ca 685 - 755 Kroner (70-90 euro)
 Gris ca 435 Kroner  (52 euro)
 Kalv ca 2180 Kroner (260 euro)
 Ku ca 6500 - 7300 Kroner ( 780-870 euro)

Akkurat hva vi kommer til å bruke pengene på kommer til å bli bestemt av de ulike behovene som finnes i de ulike familiene i Armenia når vi er der, og hva det er mulig å få tak i under turen.
Dere kan følge oss på bloggen underveis på turen, og i år som ifjor er målet å lage en film fra turen.

De neste dagene skal brukes til siste dagers forberedelser, pakke kofferten, ordne med leilighet i Armenia, kjøpe solkrem, og kanskje noe magemedisin....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar