søndag 26. juni 2016

Helgen

Lørdag så startet vi med og gå parken ved mother armenia. Der var vi på ett museum inni selve statuen mother armenia som symboliserer fred gjennom styrke, mother armeina har ett sverd formet som ett kors. Museumet handler om frigjøring / militær. Det handler mest om krigen i det område som heter nagorno - karabakh som var mellom Armenia og Azabarijan. Det har vært en uoffiseiell våpen vile siden 1994 og er fortsatt ganske uroligt. Krigen var i fra 1984 - 1994, men folk blir fortsatt drept ved grensen av snikskytere. Det er en fornøyelse park ved mother armenia, som er 50 - 60 år gammel. Vi tok noen karuseller der, følte oss ikke helt trygge rundt det. Men utrolig kult og se hvordan de faktisk hadde karuseller fra den tiden, og teste ut noen av dem.




















Senere på dagen så gikk vi ned Cascade som er et blanding mellom trapper, museum og parker. Den trappen begynte de og bygge i 1971 også ble den stoppet da sovjet falt. så sto den mange år, uten at den har blitt bygd på. 2000 tallet var det en amerikansk armener som betalte for at det skulle bli ferdig. De sier at trappen er ferdig, men den ser ikke helt ferdig ut fra oss norske som er i armenia. Cacade synts jeg er utrolig fin og se på, og gå ned. Er så mye forskjellige skulpturer som er laget, hvordan musemet er inni trappen ved første stopp. Med 572 trappe trinn, 118 meter høy og 78 meter brei. Det er en opplevelse jeg anbefaler alle som har planer om og dra til Armenia.












Etter vi hadde kommet ned fra den trappen så gikk vi tur i parken, nede i sentrum. Der er det forskjellige statuer av store mennesker som betyr mye for armenia.




Lørdags kveld var vi på republic square som er ett stort torg her i Yerevan. Paven var på besøk i Armenia, og der var vi på en katolsk messe også var det bønn for fred og overhode for den katolske kirke i armenia. De snakket om krigen i nagorno - karabakh. 




Idag har vi bare slappet av og tatt det rolig i solen. Kennet har fått eksponerings terapi for frykt. Som de fleste vet så er ikke kennet akuratt så veldig glad i dyr som lever i vann.





















Planen i morgen er at vi skal på ett stort barnehjem for ban med handikapp. Det gru, gleder jeg meg litt til. Har aldri vært der før, og er litt redd for at jeg kommer til og bli litt påvirket av de ungene som er der.

- Jonathan

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar