fredag 24. juni 2016

I dag har vi vært å besøkt 2 nye familier, den første familien trengte en ku å hadde ikke så mye penger i året å leve av. De hadde en hage hvor de dyrket druer, de kunne bare høste en gang i året, det solgte  til en vinfabrikk, det fikk de 300 000,- dram for, det er ikke så veldig mye å leve av her nede,  i tillegg er det bare 230000 igjen etter de har betalt utstyr til dyrking osv. I år er et ekstra vanskelig år for familien, de har solgt druene sine til vinfabrikken, men ikke fått pengene, dette gjelder flere familier, så flere familier klager til staten siden de har kontrollen over vinfabrikkene. Barna deres ble satt foran alt, pengene de hadde gikk til skoleutstyr og diverse, den ene ungen gikk på musikk skole å trengte ny fiolin å det kostet mellom 120 000 - 150 000 dram, planen til familien er å kjøpe fiolin til den yngste sønnen når de får pengene for druene. dette fordi det kan gi ham noen muligheter på sikt  med tanke på yrke, han ønsker å bli musiker. Foreldrene fortalte at det var mye i huset de trengte å  fikse opp, men det var viktigere for dem at barna fikk en utdannelse enn at de hadde fine vegger i huset.



Den andre familien vi besøkte var den som ga meg mest inntrykk, de var en familie på en mor 3 barn å svigerfar til moren, faren hadde forlatt de for en tid tilbake å dratt til Russland. De visste ikke engang om han var levende eller død, så da ble svigerfaren til moren boende med de siden han hadde sett at de trengte det, disse trengte hjelp til å kjøpe noen sauer for det kunne de lage ull av, melk og selge lammene når de kommer. De hadde fått noen høner noen dager før vi kom som allerede hadde begynt å legge egg.

Jeg å jonathan har allerede begynt å diskutert å sett oss ut enkelte familier vi kanskje vil hjelpe, det er litt vanskelig å velge syntes jeg siden alle familiene faktisk trenger hjelp, å da blir det ikke så lett å velge ut enkelt individer. Men vi prøver så godt vi kan å velge de som trenger det mest å noen vi kanskje kan følge over tid.

Vi var også på ett annet barnehjem i dag, det var for ungdoms kriminelle å barn som var i konflikt med loven, det var en stor bygning jeg trodde de bodde i først for når vi ble forklart hva vi kom til før vi dro dit virka det ut som ungdommene bodde der, men når vi kom dit så fikk vi fort vite at det bare var ett slags dag tilbud hvor de kom til på ettermiddagen å dro hjem på kvelden for så å dra på skole dagen etter, det var ett veldig slitent sted å ble egentlig veldig glad da jeg fikk høre at de ikke bodde der. Det ble en veldig lang dag i dag så ble litt vanskelig å få med seg all informasjon om institusjonen på slutten, men det var ett fint opplegg for de som trengte det.


I morgen skal vi til mor Armenia og gå i en stoor park også drar vi ut å spiser å koser oss, paven er også i armenia nå så vi skal få med oss noe greier med han i morgen også, det blir spennende. I dag har vi også fått inn 1000,- kroner på kontoen våres av noen som hadde lyst til å støtte prosjektet, veldig gøy å se at folk følger med på oss å har lyst til å hjelpe familiene nede her også.

Hilsen Kennet



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar