onsdag 19. juli 2017

Det tøffe valget

I dag har vi hatt en travel dag, der vi har besøkt fem forskjellige familier.

Først besøkte vi Yelena, og hennes tre barn. Hiimsmoen har hjulpet Yelena i tre år. Hun pleide å bo med barna sine i en container, etter at mannen hennes kastet dem ut av huset de bodde i. Nå bor hun og barna i ett hus med stue, kjøkken og to soverom. Sist år hjalp Hiimsmoen Yelena med materialer til tak over kjøkkenet. Nå trenger hun støtte til å bygge bad. Vi fikk servert kake, snop, frukt og kaffe. 




Neste familie vi besøkte er også en familie som Hiimsmoen har hjulpet før. Da kjøpte Hiimsmoen en ku til dem, som nå har fått to kalver. Vi fikk servert kaker, og kaffe hos dem, og all baksten var laget fra melk og smør som kua produserte. Vi har også hjulpet dem med å bygge et bad.Nå trenger de ett drivhus, så de kan dyrke og selge flere grønnsaker. 





Den tredje familien vi besøkte var en far med syv barn. Familien hadde ett greit liv tidligere, helt til mor og far var i en bilulykke der far ble skadet, og mor døde. Sykehusregningene for far, og kostnadene for morens begravelse førte til at de gikk personlig konkurs. Denne familien har også fått hjelp av Hiimsmoen før, til vanningssystem, ovn, tak, og griser. De har nå solgt grisene grunnet svineinfluensa, og kjøpt en kalv i stedet. Nå trenger de materialer til tak. Far sover ute, ettersom det ikke er plass inne i huset. Familien har heller ikke bad. Hos dem fikk vi Barbeque til middag, brus, kaffe, og masse frukt. 





Den fjerde familien vi besøkte bodde i ett hus de selv hadde bygd. Familien besto av tre brødre med kone og barn, og besteforeldre. Til sammen 11 medlemmer. Siden det ikke var plass til alle inne i huset, bodde noen av dem i en container utenfor. De som bodde i containeren hadde en baby på fem måneder. Begge brødrene jobber med å bygge hus, men de har ikke verktøy og må derfor leie. Det er dyrt for dem, så de trenger støtte til å kjøpe verktøy. De hadde lite mat. 




Den femte og siste familien vi besøkte bodde i ett fint hus, men de hadde lite penger til mat, og hadde i tillegg gjeld på huset og møbler som de måtte betale. Det var mor, far, og fire barn. De trengte ett drivhus, så de kunne dyrke mat til seg selv, og selge grønnsaker. Dermed kunne de få nok mat til seg selv og barna, samtidig som de kunne tjene penger på grønnsakene og betale gjelda si. 



Det var spennende å besøke familiene, og se hvordan de hadde det. Alle sammen var utrolig hyggelige, og bare ga og ga av det lille de hadde.



 Tenk at mennesker som har så lite, gir så mye. Det var rørende, og samtidig sjokkerende å se hvor fattig noen mennesker faktisk lever. Så nå kommer det vanskelige valget, om hvem vi skal hjelpe denne gangen. Det er tøffe situasjoner, og tøffe valg. Spesielt med så mange små barn i bildet.

- Nicole




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar