tirsdag 11. juli 2017

En gutt med navn Samvelik

Idag starta vi dagen med morgengymnastikk så hadde me gruppe med barna fra senteret.




I gruppen då diskuterte vi en case om 8 år gammel gutt som heter Samvelik han har far, mor og 2 små søsken. Faren jobbet og tjente penger for familien og moren hadde ikke jobb. Så havnet faren i fengsel på grunn av ran så måtte moren begynne å jobbe, hun begynte med å vaske hus fordi hun måtte tjene penger for familien. Etter hvert blei moren alvorlig syk så hun kunne ikke jobbe mer så var det ingen av familien som tjente penger så Samvelik så han sluttet å gå på skolen og begynte å vær på gata å tigga for å få penger til mat for seg og søstrene sine så tok politie han.  Så diskuterte alle barna på senter hva di hadde gjort hvis di hadde sett den situasjonen og di fikk spørsmål om saken.




Spørsmålene barna (og vi) skulle diskutere;
1)Hva ville du gjort?
2)Hvilken trusler utsetter Samvelik for?
3)Hva kan Samvelik gjøre for å hjelpe seg selv?
4)Hva kan gjør for å unngå like situasjoner?
5)Hva følte Samvelik?
Dette svarte barna;
1. Di hadde snakket med rektor eller snakket med foreldre så hadde di prøvd å få hann til å komme til bake til skolen
2. Hann ikke fikk fullført skole eller han skal ennet opp i miljø som ikke er bra for barn eller det var fare for at han kunne blitt misbrukt eller offer for trafficking.
3. Han kan snakke med voksne eller snakke med snakke med noen i familien (tante, onkel, besteforeldre)
4. Gripe inn tidligare eller at skolen kunne hat tatt mer ansvar
5. Han følte seg gitt opp og at han ikke blei sett og han følte seg ikke verdsatt  og at han fikk for mye ansvar.



Jeg syntes det var veldig interessant å høre på og barna fra sentere var veldig smarte og jeg blei veldig imponert at di svaret di spørsmålene så voksent.

Senere på dagen sa vi mye om hvordan det hadde vært i Norge vis dette hadde skjedd i Norge og snakket mye om hvordan barneveret og regler funker i Norge og vi fikk mye spørsmål barnene var veldig nysgjerrige. Jeg og Nicole hadde også presentasjon om Norge og fortalte hva som er interessant med Norge. Vi har hatt det veldig gøy lekt med barna fra sentere og spist god mat og hørt på interessante ting som di har fortalt. 😊

- Håkon


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar