torsdag 20. juli 2017

Historie, religion, kultur og store beslutninger

I dag har vi vært i Etchmiadzin Katedralen, den eldste domkirken i verden. Der fikk vi se og høre mye spennende, og vi fikk se alle di religiøse skattene som var igjen fra alle krigene hvor nabo landene som prøvde å ødelegge kristendommen og gjøre det om til muslimske land. 






Vi fikk også drikke heldigvann, Gakik som jobber på senteret sa at ”hvis du drikker dette, så kan du ønske deg hva du vil”. Videre så helte han masse vann over hodet fordi han ville ha håret sitt tilbake.





Domkirken er veldig gammel den er ifra 301 – 303 og det var veldig stilig kunstverk inni kirken og var interessant og få høre historier bak noen av di skattene







Etter vi hadde vært i kirken fikk vi omvisning på en kunst skole for barn. Alle vanskeligstilte barn og barn med spesiel behov fikk kursene her gratis og de fikk også måltider, men for de barna med ingen spesiele behov kostet det 3.000 AMD i måneden (ca. 50 NOK). Pengene gikk til å dekke kosnader til material og utstyr og for de skal kunne drive det gratis for barna med spesielle behov.







Vi avsluttet dagen med å sette oss ned med Maga (sosial arbeider fra senteret), og fikk diskutert om hvilke familie vi ønsker å hjelpe, og med hva. Oversikten over hvilke familier vi har valgt og hjulpet, hva og hvorfor vi hjelper de, kommer i et annet blogginnlegg senere.

- Håkon


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar