mandag 10. juli 2017

Summercamp i Yenokavan



I dag dro vi med senteret til Yenokavan. På veien stoppet vi innom Lake Sevan.




Til campen var det en tre timers kjøretur med buss oppi fjellene. Det er ikke fullt så varmt her oppe, og det er egentlig ganske deilig. 
Vi har vi brukt dagen på å leke, og bli kjent med barna som bor her. De kan ikke engelsk, så «samtalene» går mye i tegnspråk, latter, og veldig mye gjetting. Også blir alle veldig glade når vi etter litt strev, endelig forstår hva den andre prøver å formidle. Det er utrolig gøy. 




Fra sekundet vi kom hit, har de vært veldig hyggelige. Vi fikk ikke en gang bære vår egen bagasje opp til rommene våre, for barna ville bære det for oss. De er utrolig aktive, og noen av de vil ha oss med på alt som skjer hele tiden, så i dag har jeg virkelig fått kjørt meg. 





Vi skal være på campen med barna til fredag. Vi skal leke og ha mye moro, men vi skal også snakke mye, og ta opp viktige temaer, som handler om barnevern osv. Målet med denne Campen er å gjøre barna trygge til å snakke om sine erfaringer og ønsker, og at en eller flere av dem skal bli en stemme for alle barn i Armenia. De ønsker også at vi skal dele noen av våre erfaringer med dem.

På senteret bor det barn fra alderen 3-18 år, men aldersgruppen som er med oss er mellom 11 og 17 år.
De fleste barna bor på senteret kun over sommeren, men noen få bor der ellers også. Barna som er her, kan av forskjellige grunner ikke bo hjemme. Målet er alltid å plassere dem tilbake i sitt hjem, men det er ikke alltid dette går. 





I dag har vi snakket noe om politikk.
Flere av de voksne her kan Engelsk godt, og en av de oversetter fram og tilbake for oss.
Jeg har lagt merke til at barna er veldig oppmerksomme, og smarte.
En av lekene vi hadde gikk ut på at alle skulle gå i ett tog bak en «Leder». Alle utenom lederen hadde bind for øynene, og vi måtte følge leder- personen, hoppe, krype, og løpe i blinde. Etterpå reflekterte barna over hvordan denne leken kunne kobles til hvordan Armenia blir styrt. Det handlet om at vi må stole på vår leder, og hvordan man best mulig skal kunne lede en gruppe.




Jeg ser fram til mange fine dager her.

-Nicole






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar