søndag 9. juli 2017

Vår første dag i Yerevan, Armenia.

I dag har vi vært på The Armenian Genocide Museum. Vi tok taxi til museumet, sjoføren vår var veldig takknemelig for at vi ønsket å besøke folkemordmuseumet, han mente at vi viste respekt for historien deres ved å gjøre dette. Han ønsket derfor ikke betaling for taxituren. Dette sitter fortsatt veldig dypt hos armenerne, og alle har veldig mye respekt for denne minneplassen.


Det var en opplevelse og få vite og høre om folkemordet, det var mye grusomme historier og alle tingene som tyrkerne hadde gjort mot Armenia. På museumet var det mye sterke bilder fra folkemordet, ca 1 million ble drept på denne tiden.


De 12 blokkene som står utenfor museumet representerer de 12 distriktene hvor folkemordet tok sted, som nå befinner seg i Tyrkia. I midten av disse blokkene er det en flamme - tilsammen danner dette minnesmerket for folkemordet.



Flere mennesker kommer hit og legger blomster rundt flammen, disse blomstene blir samlet sammen og laget om til kort og annen kunst av barn og unge.

Ved museumet er det også plantet flere trær som har blitt plantet av ulike kjente personer som representerer ulike land.



Etterpå dro vi, sammen med tre kvinner fra senteret, å spiste tradisjonell lunsj. Typisk mat her er grønnsaker og kjøtt. Hovedsaklig "Dolma" som er kjøttdeig og ris kokt inni grønnsaker.

Dagen avsluttet hos Mira, leder av senteret, som inviterte oss på grilling med hennes familie.




- Håkon

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar